Anna van der Griend

Milaan Fashion Week Fall 2017 haartrends

2 maart 2017

In één handig overzicht verzameld: de grootste Milaan Fashion Week Fall 2017 haartrends.

Als er iets is dat Milaan Fashion Week niet is, is het wel minimalistisch. Dat geldt voor de waanzinnige outfits (zowel op de catwalk als op straat) en zeker ook voor de kapsels. En daar zijn we maar wat blij mee, want het geeft ons iets om over te schrijven, én naar te kijken. Benieuwd wat we – als het aan de Italianen ligt – dit najaar met ons haar gaan doen? De mooiste en meest opvallende looks van de catwalk verzamelden we hieronder.

En vergeet vooral niet te checken wat New York en Londen ons al voor bijzonders brachten op haargebied.

Neon now

Donatella Versace liet zich voor de neon lokken bij haar show inspireren door – hoe kan het ook anders – streetstyle. Ze vroeg haarstylist Guido Palau om blauwe, gele en oranje haarextensions te zetten bij 20 van de modellen die de show liepen. Het idee achter deze look: vrouwen wisselen tegenwoordig net zo gemakkelijk van haarkleur als van make-up, en dat zien we terug op de catwalk.

Ongetemd

Geen borstel, geen probleem. Het haar van de modellen bij Marni zag er lekker ongekamd uit en ook bij Alberta Ferretti zagen we veel pluis en losse plukjes. Zijn die Hollandse windstoten toch nog ergens goed voor.

Flipover

Sluit je nu maar vast aan bij #teammiddenscheiding of de #sidesquad, want de twee haarstijlen lijken nek aan nek te gaan dit seizoen. Max Mara houdt een sterk betoog voor de laatste van de twee met de ultieme volumineuze flip.

Kuifje

De kuif doet het wederom goed op de catwalk. Na House of Holland en Preen in Londen, zagen we de über-vrouwelijke jaren ‘40 kuif nu ook bij in Milaan bij Bottega Veneta langskomen.

Feeling retro

Ook Jeremy Scott liet zich duidelijk inspireren door invloeden uit de vorige eeuw. Op de Moschino catwalk zagen we modellen met sixties inspired pruiken, inclusief bouffant en pony.

Van welke Milaan Fashion Week Fall 2017 haartrends word jij vrolijk?

Beeld: Getty Images, ImaxTree, Rex Features, Tristan Fewings

 

Categorieën