Iris Poldervaart

#Fringespiration: een lange pony à la Brigitte Bardot

20 maart 2017

Dit seizoen staat zeker in het teken van de lange pony! Hoewel we op de catwalks ook veel korte pony’s zagen – bij Gucci, Kenzo en Malene Birger – is de zwoele pony à la Brigitte Bardot is de look van dit seizoen!

The Chair lange pony

Brigitte stond bekend als een echte it girl van haar tijd, de jaren ’50 en ’60. Ze had een grote invloed op de mode met haar ‘Bardot neckline’ (een wijd open hals die beide schouders bloot gaf), het dragen van ballerina’s en natuurlijk haar iconische choucroute (“zuurkool”) kapsel, oftewel een beehive kapsel. Daarin speelde ook haar pony een grote rol. Een lange pony die rond haar gezicht viel en haar sensualiteit accentueerde.

Dit voorjaar is de pony à la Brigitte Bardot  dan ook inspiratie voor vele celebrity’s, die al gespot zijn met deze iconische look. Zo ging de schaar erin bij onder anderen Chloë Grace Moretz en it girl van nu Hailey Baldwin.

Mocht jij overwegen om voor deze zwoele look te gaan, zorg dat je vooral een professional vraagt om je haar te knippen. Huis-tuin-en-keuken scharen lenen zich niet echt voor deze look, en als het wordt verknipt duurt het wel een tijdje voordat het weer een beetje bij gegroeid is.

Tip om bij de kapper deze lange pony te krijgen!

Wijs aan tot waar je de pony wilt hebben, en vraag je kapper deze zacht af te laten lopen. Mocht je nou willen weten bij welke gezichtsvormen deze pony het beste past, deze tips deelden wij al eerder.

Hieronder onze favoriete inspiratie beelden!

 

Beeld: Pinterest

 

Categorieën