Anna van der Griend

Holographic hair is betoverend en jaloersmakend mooi

20 april 2017

Een nieuwe trend om nu direct op je Pinterest bord te zetten: holographic hair.

We zijn nog niet eens op de helft van het jaar, maar we durven nu alvast te voorspellen dat 2017 hét jaar van de bijzondere haarkleuren is. Om je geheugen even op te frissen, dit is een kleine opsomming van de spraakmakende kleurtrends die we dit jaar al langs hebben zien komen: hidden rainbow roots, van kleur veranderende haarverf, groen, blorange… Je begrijpt: de lijst is lang en groeit gestaag.

Viral

De nieuwste trend die we aan het lijstje kunnen toevoegen: holographic hair. En ja, dat ziet er net zo cool uit als je zou verwachten bij het horen van de naam. Nog cooler, eigenlijk. Want wij hebben al een tijdje geen haarkleur langs zien komen die zó enorm betoverend is. Dat we daar niet alleen in zijn blijkt wel uit de snelheid waarmee deze trend momenteel viral gaat. Holographic hair is óveral, en dat vinden we helemaal niet erg.

Als we uitgaan van de huidige populariteit van holografische make-up looks, hadden we deze trend eigenlijk al een beetje kunnen voorspellen. Maar hoe jaloersmakend mooi holographic hair daadwerkelijk is, dat overtreft zelfs onze hoogste verwachtingen. Yep, colorists weten ons altijd weer te verbazen…

Geboren in Seattle

De trend lijkt begonnen te zijn in de Ross Michael Salon in Seattle, waar de getalenteerde colorists de holografische look creëeren met behulp van Pravana haarverf in de tinten Violet, Luscious Lavender, en Blissful Blue. Het resultaat is een hypnotiserende combinatie van lichte, glanzende kleuren, die samen voor een holografisch effect zorgen. Een optische illusie voor je haar dus, maar dan wel één die ontzettend draagbaar is (en in sommige gevallen zelfs subtiel), als je het ons vraagt.

Om je een idee te geven hoe bizar mooi holographic hair is verzamelden we de beste voorbeelden. Prepare to be amazed

Beeld: Instagram

Categorieën