Anna van der Griend

Get low: de lage gladde paardenstaart is super chic

14 augustus 2017

Een klassieker krijgt een coole update dit najaar: de lage, gladde paardenstaart is hot.

Geen paardenstaart is hetzelfde. Er zijn sportschool-paardenstaarten, chillen-op-de-bank-paardenstaarten en ik-heb-me-zwaar-verslapen-paardenstaarten. Maar er zijn ook chiquere versies, die zeker niet zouden misstaan op kantoor, tijdens een etentje of zelfs op de rode loper, mocht de gelegenheid zich voordoen. Deze nettere variant speelde een grote rol op de fall/winter 2017 catwalks dit voorjaar. Bijvoorbeeld bij Loewe, J.W. Anderson, Tory Burch, Carolina Herrera, Prabal Gurung, Jason Wu, Jonathan Simkhai, Oscar de la Renta, Mulberry, Olivier Theyskens, Delpozo en Aigner, om maar een paar shows te noemen. Het is duidelijk: de paardenstaarten van dit najaar zijn strak, glad, en glanzend.

How to wear: de gladde paardenstaart

Versierd met zwarte linten, grote, geometrische spelden, en veelal afgemaakt met gigantische statement oorbellen; zo zagen we paardenstaart tijdens fashion week. Meer dan genoeg mooie looks om te kopiëren dus.

Het geheim van een goede gladde paardenstaart? Breng een beschermende spray aan en föhn je haar met behulp van een borstel naar achteren. Breng een beetje (met de nadruk op beetje!) olie aan op je handen en verdeel dit gelijkmatig door je haar. Zet de paardenstaart vast met een elastiekje en tem de laatste losse haartjes met wat haarspray. Dit laatste zorgt er meteen voor dat de paardenstaart gedurende de dag (of avond) beter blijft zitten. Je kunt de look nu zelf afmaken met het accessoire van jouw keuze – of gewoon zo laten natuurlijk. Ter inspiratie hebben we hier alvast de coolste en mooiste voorbeelden voor je verzameld.

 

Beeld: Pinterest, ImaxTree, Getty Images

 

Categorieën