Anna van der Griend

Bye bye rainbow: charcoal hair is de nieuwe Insta trend

1 juni 2017

We nemen even een kleine pauze van alle soorten rainbow hair om je voor te stellen aan een kleur die net iets minder vrolijk is en (durven we het te zeggen?) net een tikje meer draagbaar. De trend in kwestie? Charcoal hair.

Bye bye rainbow

Hoewel de verschillende rainbow hair trends voorlopig nog wel even zullen blijven komen (en gaan), is het fijn om te zien dat er op social media ook nog interesse is voor andere, meer natuurlijke haarkleuren.

Charcoal hair is alles wat rainbow hair niet is. Het is subtiel, smokey en mysterieus, en het is de perfecte kleur voor iedereen die het even gehad heeft met alle hysterische neontinten. Precies wat je zou verwachten van een tint die geïnspireerd is op houtskool.

Zilver en as

Hoe dat er precies uitziet? Op Instagram zien we foto’s voorbij komen van de perfecte donkere lokken, in een tint die we nog het best kunnen omschrijven als net-niet-zwarte en net-niet-grijs. De kleur is assig, maar bevat ook subtiele zilveren en blauwe elementen om het haar een gezonde en levendige glans te geven. Colorist Mayaan Birnstein geeft aan: “de balans tussen blauw en grijs is essentieel”. Ook is het enorm belangrijk dat er geen warme pigmenten in het haar zitten. Om dat te bereiken, is een stappenplan nodig: het haar wordt eerst gebleekt. Vervolgens wordt er een toner ingezet die alle warmte (denk bijvoorbeeld aan oranje en geel) uit het haar haalt.

Zoals het geval is bij alle koele tinten, raden colorists ook mensen met charcoal hair aan om regelmatig een zilvershampoo te gebruiken en om één keer per week een masker te gebruiken om het gebleekte haar te verzorgen. Toch is deze kleur niet lang zo onderhoudsintensief als bijvoorbeeld platinablond haar of haar in pasteltinten, en dat is natuurlijk heel goed nieuws voor iedereen die niet in staat is om elke maand een bezoek aan de salon te brengen.

Charcoal hair inspiratie

Van charcoal ombre tot full on charcoal; dit zijn de mooiste looks ter inspiratie.

 

Beeld: Pinterest, Instagram @stylesuzi, @hairzbychairz, @hotonbeauty, @brooklinsbeautypursuit @pentagonheartdoeshair, @ashleysinnhair, @carahaira @saravictoria.hair @hairbylindsaylarsen

 

Categorieën