Iris Poldervaart

Tips voor je bruidskapsel

31 maart 2015
Vanaf het moment dat je ten huwelijk bent gevraagd droom je al over je trouwjurk, sierlijk zwierend in een zwoel briesje wind… Of misschien hou je het liever wat casual? Hoe dan ook, een goed kapsel maakt jouw perfecte bruidslook helemaal af! Maar hoe kies je nou jouw ideale bruidskapsel? Sanjay geeft je dé tips!
 1. Het allerbelangrijkste is dat je kapsel bij de jurk past! Misschien heb je je droomjurk al gevonden, maar anders heb je vast al wel een idee wat voor soort jurk het gaat worden. Wil je bijvoorbeeld een jurk met een open rug? Dan is het zonde om je rug te bedekken met loshangend haar.
 2. Maak een moodboard voor jezelf met kapsels die je mooi vindt.
 3. Ga naar een goede kapper, met je moodboard, voor een ‘proefkapsel’. Samen kunnen jullie bekijken welk kapsel het beste bij je gezichtsvorm én wensen past. Ga op tijd, dan heb je nog even tijd om erover na te denken. Het scheelt heel wat stress als je al weet hoe je complete look er uit gaat zien!
 4. Wees altijd helemaal eerlijk tegen je kapper! Het is jouw dag en je wilt er perfect uitzien op die dag.  Dus twijfels? Geef het dan altijd aan!
 5. Je kan altijd kiezen om extra haarstukken in je haar te laten zetten. Balmain Hair heeft hele mooie knotten en staarten. Zo heb je net iets extra haar om je droomkapsel te creëren!
 6. Haarsieraden kunnen je kapsel net iets extra’s geven. Pas dan wel op met haarlak, want als je dit gebruikt wanneer het sieraad al in het kapsel zit verwerkt, want deze kan dan dof worden. Zonde, want je wil juist stralen!
 7. Voor een op en top romantische look kun je bloemetjes in je kapsel verwerken, bijvoorbeeld gipskruid of orchideeën. Spray deze wel in met haarspray, want daar worden ze steviger van en ze verwelken minder snel!
 8. Combineer de dag van je proefkapsel met het passen van je jurk. Zo heb je direct een compleet beeld van wat je mooi vindt.
 9. Blijf hoe dan ook bij jezelf. Ga niet helemaal over de top. Je toekomstige partner moet je nog wel herkennen!
 10. Kies voor een tijdloos kapsel. Over een paar jaar willen mensen nog steeds je trouwfoto’s bekijken en je wil dan niet denken: “Ooohh neee! Hoe heb ik ooit dit kapsels kunnen kiezen?!”
 11. Zorg dat je haarkleur mooi wordt bijgewerkt en bespreek eventueel met je kapper welke haarkleur het beste bij de tint van je huid past én bij de kleur van je jurk. Trek een shirtje aan in de kleur van je trouwjurk voor het beste advies. Doe dit ongeveer een week van tevoren. Als je niet helemaal tevreden bent, heb je nog tijd om het iets aan te passen.
 12. Als je uiteindelijk hebt gekozen voor een opgestoken kapsel, zorg dan dat alles goed zit ‘vastgelakt’. Beweeg je hoofd voor de zekerheid even goed heen en weer. Je wil niet dat je hele kapsel in elkaar zakt tijdens het showen van je dansmoves!
 13. Los kapsel? Hou er dan rekening mee dat wanneer het waait, het vochtig is buiten of wanneer je zweet, je haar pluizig kan worden en krullen kunnen uitzakken. Losse kapsels hebben minder houdbaarheid.
 14. Zorg er voor dat je wat extra speldjes bij je hebt en een klein busje hairspray. Want je weet het: Als je haar maar goed zit!

Hou de website in de gaten voor de tofste bruidskapsels! Hier alvast een voorproefje:

bruidskapsel

Tekst: Sanjay Ramcharan & Rosanne Brakelé
Beeld: Style.com