College

Word Hair Colorist

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Wil je creatief bezig zijn en een toekomst opbouwen als Hair Colorist. Heb jij totaal geen ervaring met het kappersvak of enige achtergrond. Dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

The Color College heeft als eerste in Nederland een opleiding ontwikkeld waarbij je geen kappersopleiding nodig hebt om te starten als Hair Colorist.  Tijdens The Color College – Word Hair Colorist opleiding wordt jij in 12 weken (dagopleiding van 2 dagen per week ) of 40 weken (avond opleiding, 1 avond per week) compleet opgeleid tot beginnend Hair Colorist. Onze Educators brengt jou op hoog niveau alle vakkennis bij die je nodig hebt om de wereld van de Colorist volledig te begrijpen. In deze opleiding wordt het fenomeen kleuren tot in de puntjes uitgelegd. Na het volgen van deze opleiding heb jij de gehele basisfilosofie van het haarkleuren onder de knie!

Aandacht voor jou!

Kleine groepen met like-minded mede studenten. De opleiding is praktijk gericht. Doorstroom mogelijkheden middels ons netwerk maakt het succes om baan als Hair Colorist te vinden zeer groot.

Onze educators zullen de technieken zo leren dat jij ze direct in de praktijk uit kunt te voeren. Of je nu een toekomst voor je ziet als Hair Colorist in dienst of als je zelfstandig aan de slag wilt, deze opleiding geeft je de tools en kennis die jij nodig hebt een goede start voor een creatieve toekomst als Hair Colorist.

Tijdens de opleiding bieden wij ook een persoonlijk consult. Tijdens dit persoonlijke gesprek luisteren wij naar jouw toekomst wensen en ontvang je een persoonlijk advies van multi salon ondernemer Jeffrey Janssen. Zodat jij doelgericht een carrière kunt gaan opbouwen als Hair Colorist.

Taal: De opleiding Word Hair Colorist wordt gegeven in het Nederlands of Engels (English on request)

Wil je na deze cursus van 12 of 40 weken je vaardigheden naar een nog hoger creatief niveau tillen? Dan bieden wij verschillende vervolg cursussen/opleidingen.

Dag cursus (12 weken, 24 lesdagen)

Maandagen en Dinsdagen 10:00 – 16:00 (inclusief pauze en drinks)

Avond cursus (40 weken, 48 les avonden)

Woensdagen 16:00 – 22:00 (inclusief pauze en diner/drinks)

Inhoud van de opleiding:

 • Kleurtheorie
 • Communicatie met de klant
 • Type klanten en huidskleur analyse
 • Basic color
 • Whole color
 • Toners
 • Trend analayse (moodboard maken)
 • Balayage  + techniek (met color board)
 • Highlight + techniek (met color board)
 • Aftercare (verzorgingsplan opstellen)
 • 1 uur persoonlijk consult

voordelen eigen the color salon

Voor wie?

The Color Word Hair Colorist opleiding is geschikt voor iedereen die geen tot weinig ervaring heeft in het kappersvak of als Hair Colorist. De opleiding leent zich voor jonge studenten maar ook zeker voor ervaren dames/heren met een achtergrond in een andere branche die zich graag willen laten omscholen. Ook sluit de opleiding goed aan bij de wat meer ervaren kapper die zich wilt specialiseren/onderscheiden in haarkleuren en technieken.

Opmerkingen

The Color College raadt aan twee à drie dagen per week te spenderen aan stage. Tevens raden wij aan twee uur per week aan zelfstudie te doen. Er zijn diverse stage mogelijkheden, mocht daar interesse voor zijn maar is niet verplicht.

Modellen

Tijdens deze opleiding werk je op dolheads, deze worden verzorgt door The Color College en zitten in het starterspakket. Daarnaast zul je af en toe een model nodig hebben, je wordt geacht hier zelf zorg voor te dragen. Mocht je dit liever uit handen willen geven dan kan The Color College een model voor je regelen. Kosten per model ‘in overleg’.

Data & tijden

We starten de nieuwe opleiding in januari 2022, schrijf je snel in want vol=vol. Je kunt ervoor kiezen om de opleiding in de avond of overdag te volgen. Deelnemers: Max. 14 personen per opleiding.

Open avonden

Wil je meer informatie of heb je vragen? Kom dan naar onze open avond met oa. Founder van The Color Jeffrey Janssen en Color Director Floor Mulder. Tijdens deze avond heb je de tijd om al jouw vragen te stellen.

Wanneer?

Maandag 25 oktober 2021. Start 19:00 – 21:00, inclusief drankje.

Locatie The Color, van Woustraat 121 te Amsterdam.

12 weken opleiding

Dag cursus van 2 dagen per week. Start 10 januari 2022 (24 lesdagen) laatste dag: 29 maart’22. Maandagen en Dinsdagen 10:00 – 16:00 (inclusief pauze en drinks)

Wij verzorgen:

 • Lessen + werkboek en assessment
 • Product (verf, shampoo, folies etc)
 • Complete toolkit (denk aan dolheads, colorboard, klemmen, bakjes, kwasten etc)


Kosten:
 € 6500,- (prijs inclusief BTW)

Betalingscondities

 • Betaling in termijnen: Aanbetaling van € 2500,- te betalen vier weken voor aanvang opleiding. Het overige bedrag in 3 gelijke termijnen van €1333,33 per maand, bij voorkeur via automatische incasso.
 • Bij een betaling in één keer ontvang je 3% korting op het collegegeld (€195,-)

40 weken opleiding

Avond cursus van één avond per week. Start 12 januari 2022 (48 les avonden) laatste dag: 30 november ’22. Woensdag avonden 16:00 – 22:00 (inclusief pauze en drinks)

 Wij verzorgen:

 • Lessen + werkboek en assessment
 • Product (verf, shampoo, folies etc)
 • Complete toolkit (denk aan dolheads, colorboard, klemmen, bakjes, kwasten etc)

Kosten: €7500,- (prijs inclusief BTW)

Betalingscondities

 • Betaling in termijnen: Aanbetaling van € 2500,- te betalen vier weken voor aanvang opleiding. Het overige bedrag in 11 gelijke termijnen van €454,54 per maand, bij voorkeur via automatische incasso.
 • Bij een betaling in één keer ontvang je 3% korting op het collegegeld (€ 225,-)

Inschrijven

Alvast jouw EARLY BIRD TICKET & plek claimen: Mail nu naar college@thecolor.nl 

EARLY BIRD TICKET

Wil jij één van de vijf EARLY BIRD plekken claimen? Schrijf je in voor 15 november 2021 en stuur een email naar: college@thecolor.nl met #EARLYBIRD in het onderwerp en ontvang 20% procent korting op de totaal kosten. Wees er snel bij want op=op

Voor alle start data in 2022 mail: college@thecolor.nl