Anna van der Griend

Upside down eyeliner: buiten de lijntjes kleuren mag

2 augustus 2017

Als het op make-up trends aankomt laten we ons maar wat graag inspireren door celebrity’s. Elke look die op de rode loper langskomt is immers volledig uitgedacht en zorgvuldig aangebracht door de beste en meest creatieve make-up artists ter wereld. En upside down eyeliner  de celebrity make-up trend waar we momenteel volledig van in de ban zijn – is niet alleen bijzonder mooi, maar ook nog eens hartstikke draagbaar.

Sommige dingen lijken vanzelfsprekend: blush gaat op je wangen, gloss op je lippen en eyeliner op je oogleden. Niet dus. Na draping en glossy oogschaduw zien we nu nog een make-up trend die ons aanspoort om buiten de lijntjes te kleuren: upside down eyeliner. Inderdaad, eyeliner die je niet boven je ogen, maar net eronder aanbrengt. En hoewel deze look enorm makkelijk te kopiëren is, geven we je toch wat tips, én natuurlijk de nodige inspiratie.

Double up

Je kunt voor het ‘ondersteboven’ lijntje zowel oogpotlood als oogschaduw gebruiken, maar voor een echt intens en lang houdend effect gebruik je de twee samen. Breng eerst een oogpotlood of liner aan en gebruik een kleine, stevige kwast om hier overheen oogschaduw in een soortgelijke kleur aan te brengen.

Bright eyes

Voor upside down eyeliner kun je elke tint eyeliner of oogschaduw naar keuze gebruiken, maar een felle kleur zorgt vaak voor het mooiste resultaat. Doffe tinten zoals bruin en grijs kunnen onder je ogen wel eens een ‘ik heb al dagen niet geslapen’-effect hebben. De favoriete kleur van de sterren die deze look rocken is overduidelijk blauw.

Smudge & blend

Vervaag het lijntje onder je ogen iets met een stevige oogschaduwkwast. Strakke lijnen kunnen je gezicht hard maken.

Keep it tight

In plaats van onder de wimperrand, kun je de kleur ook in je waterlijn aanbrengen. Zeker wanneer je voor een eyeliner met een shimmer gaat geeft dit een frisse, open blik.

Take it easy

Hou de rest van je ogen rustig. Gebruik op je oogleden alleen een nude tint, zoals champagne, perzik of brons. Maak de look af met wat mascara.

 

 

Beeld: Getty, Imaxtree, Filmmagic, Instagram

Categorieën