Anna van der Griend

Starry eyed: sterren make-up is hot dit festivalseizoen

26 juli 2017

We voorspelden in januari al dat sterren het dit jaar goed zouden doen als beauty accessoires. De inspiratie voor deze voorspelling: tijdens de adembenemende Dior haute couture show zagen we modellen met feeërieke sterretjes als oogmake-up. En hoewel het even geduurd heeft heeft Instagram de sterren make-up trend nu ook opgepikt. Net op tijd voor het festivalseizoen; komt dat even goed uit.

Romantisch versus negative space

Waar Dior Makeup’s Creative Director Peter Philips koos voor een romantische look met gouden en zilveren sterretjes die hij als versiering rond de ogen van de modellen plakte, zien we op Instagram een variant langskomen die de sterren combineert met een andere grote make-up trend van de afgelopen tijd: negative space. Rocio Cervantes, oftewel @rocioceja_, gebruikt minuscule sterrenstickers die ze aan de binnenkant van haar ogen net naast haar neusbrug aanbrengt. Hier gaat ze overheen met wit of gekleurd poeder een een glitterende highlighter. Vervolgens haalt ze de sticker voorzichtig weg met een pincet zodat er een perfecte ‘negative space ster’ overblijft. Magisch!

De Dior-ster is nog een stukje simpeler; alles wat je nodig hebt zijn sterretjes (te koop bij knutselwinkels en de grotere kantoorboekhandels) en een beetje wimperlijm.

Voor welke uitvoering je ook gaat, één ding is duidelijk: sterren make-up is hot. Wij verzamelden de mooiste voorbeelden.

 

Beeld: IMAXTREE, Refinery29, Vogue, Pinterest, Instagram: @peterphilipsmakeup, @rocioceja_

 

 

Categorieën