Anna van der Griend

Popsicle lips: het perfecte excuus om meer ijsjes te eten

12 juli 2017

Elk seizoen komt de stained lip wel in een zekere vorm terug, Maar waar we het eerder hadden over ombre lippen of berry stained lips, draait het deze zomer allemaal om lichte en vrolijke popsicle lips. Iets waar wij helemaal achter staan, want wat geeft er nou zo’n fijn zomergevoel als waterijsjes?

En hoewel we het natuurlijk helemaal geen straf zouden vinden om deze look daadwerkelijk te bereiken met het eten van ijsjes, zijn er er ook andere manieren om zelf de perfecte popsicle pout te creëren. Wij zetten de belangrijkste aanwijzingen op een rijtje.

Buiten de lijntjes

De popsicle lip hoeft er vooral niet te strak of te netjes uit te zien. En dat is maar goed ook, want hoewel we fan zijn van matte, sterk gepigmenteerde lipsticks, vraagt de zomer toch vaak om een iets andere aanpak op make-up gebied. Het mag allemaal wat lichter, losser, en makkelijker. En laten dat nou precies een paar van de belangrijkste kenmerken van de stained lip zijn. Laat je lipliner lekker liggen; buiten de randjes kleuren is een vereiste.

Formule 1

Deze look staat of valt met het juiste product. Formule is alles; een stugge, matte lipstick is moeilijk uit te vegen en daarom niet erg geschikt om popsicle lips mee te creëren. Een hydraterende gloss of balsem vervaagt gedurende de dag op een manier die er natuurlijk uitziet en een subtiel kleurtje achterlaat, terwijl droge lipsticks vaak vlekkerig worden en er daardoor uitzien alsof je net iets teveel rode wijn achterover gegooid hebt. Niet echt geslaagd dus.

Handwerk

Wees niet bang om je handen te gebruiken. De makkelijkste manier om je lipstick of -stain aan te brengen en te blenden is met je vingers. Breng het grootste deel van de kleur aan in het midden van je lippen en vervaag dit richting de randen. Dep eventueel een beetje extra concealer of foundation rond je liprand om te voorkomen dat de kleur te ver uitloopt.

Is dat je iets veel werk? Naar het vriesvak lopen voor een ijsje is natuurlijk ook een optie.

Van de klassiekers tot de nieuwkomers; dit zijn onze favoriete producten op de perfecte popsicle lips mee te creëren, plus de mooiste inspiratie.

 

 

 

Beeld: Pinterest, M.A.C, GQ

Categorieën