Georgien Modijefsky

Paris Fashion Week FW17 beauty: kleuren buiten de lijntjes

12 maart 2017

Veilig? Netjes? Nee bedankt. Deze Paris Fashion Week FW17  beauty draaide om buiten de lijntjes kleuren. Van grungy tot artistiek en van intens zwart tot super kleurrijk; zolang het maar niet al te netjes is, zit je goed. Wij bekijken de beauty trends voor aankomende herfst en de meest bijzondere beauty looks.

Als je nog steeds moeite hebt met het creëren van de perfecte scherpe winged eyeliner, is dit goed nieuws voor jou: perfect hoeft niet meer. Sterker nog, je make-up hoeft zelfs niet meer op de plek waarvoor die bedoeld is. Rommelige looks (die er op de één of andere manier weer totaal niet rommelig uit zien) voerden deze Fashion Week de boventoon.

Paris Fashion Week FW17 beauty looks en trends

The Chair Paris Fashion Week FW17

Chanel

Je zou de shows van Chanel nooit saai kunnen noemen. Ook deze keer pakte Karl groots uit met een heuse raketlancering tijdens de show. Dit paste natuurlijk perfect bij de ‘spacey vibe’ van de collectie en make-up. Alle modellen hadden rozige lippen die de metallic en abstracte oogmake-up zowel contrasteerden als complimenteerden. Er lag een grote focus op de onderste wimpers. Eyeliner hoeft niet meer op je wimperlijn; die mag gewoon midden op je ooglid (in de arcadeboog).

The Chair Paris Fashion Week FW17

Elie Saab

De metallics zagen we ook terug bij onder andere de show van Elie Saab. Deze keer in de vorm van een donkere, verleidelijke smokey eye. Deze staat prachtig samen met een nude lip.

The Chair Paris Fashion Week FW17

Chloé

Niet zozeer smokey dan wel smudged. Bij Chloé werd er ook gegaan voor nude lippen en donkere ogen. Deze keer niet in metallic, maar intens zwart. Door de ogen compleet te omranden met een wing ontstaat er een dramatische cat-eye. Netjes hoeft niet; liever niet zelfs. De smudgy look maakt het nou juist dat beetje edgier.

The Chair Paris Fashion Week FW17

Yohji Yamamoto

Deze designer bracht de voorgenoemde trend naar een nieuw niveau. Hier werd de oogmake-up gewoon in één grote veeg over het hele oog aangebracht, met elk oog een andere kleur. De modellen hadden wisselend nude lippen en zwarte lippenstift. Het geheel deed een beetje denken aan de combinatie van een abstract schilderij en een klassieke Franse pantomime.

The Chair Paris Fashion Week FW17

Maison Margiela

Nog een modehuis dat de “regels” van make-up aan de kant zette was Maison Margiela. Verschillende kleuren eyeliner werden om het oog heen aangebracht in een vorm die niet meer een cat eye te noemen is. Dus dopen we deze look nu om tot bird eye. Niet alleen de eyeliner doet aan vogelvleugels denken, bij wijze van wimpers werden er veren op de oogleden geplaatst. Ook de wenkbrauwen deden mee in dit kleurenspel en werd bij sommige modellen elk verschillend gekleurd.

The Chair Paris Fashion Week FW17

Dior

Dior gaf tegengas. Waar je op andere catwalks extravagante make-up looks zag, zag je bij Dior, nou, ehm, niks. Op een goede manier. Dit modehuis ging voor de ‘no make-up’ look. Wel met een flawless face natuurlijk.

The Chair Paris Fashion Week FW17

Balmain

We hebben het woord ‘intens’ in dit artikel al eens eerder gebruikt (of twee, drie keer), maar als het ergens goed bij past, zijn het de make-up looks van Balmain wel. Net als zo’n beetje elke andere term gebruikt in dit artikel: smokey, smudgy, edgy, metallic. Deze looks hadden het allemaal. Dit werd nog eens afgemaakt met een donkere streep midden op het ooglid.

Veel van deze Paris Fashion Week FW17 looks zijn misschien niet zo heel draagbaar naar, laten we zeggen, waar dan ook. Maar we kunnen er altijd onze eigen versies van maken. Wij worden hier in ieder geval heel enthousiast van om nieuwe dingen uit te gaan proberen. Want ook al is dit allemaal “bedoeld voor de herfst”, er is niks mis met een kleine voorsprong. Toch?

 

 

Beeld: Fashionista, Women’s Wear Daily, Popsugar

Categorieën