Anna van der Griend

Nails now: de mooiste nagellaktrends voor lente 2017

15 maart 2017

Nieuw seizoen, nieuwe nagels. En dit voorjaar houden we het niet bij één enkele kleur, maar kiezen we voor bijzondere technieken en aparte designs. Van negative space nagels tot de nieuwe, coole manier om een French manicure te dragen: dit zijn de mooiste en meest opvallende nagellaktrends voor lente 2017.

Kun je wel wat nail art pointers gebruiken? Nagelstylist Jessica Scholten deelde haar beste tips en tricks met ons.

Centre strip

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: Vera Wang

Wat: Een dikke, zwarte streep in het midden van de nagel, afgemaakt met een zwarte topcoat. De zijkanten houd je ‘naakt’ voor een cleane, strakke look.

Abstracte kunst 

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: Proenza Schouler

Wat: Zijn het letters of geheimzinnige symbolen? Nee, het is abstracte kunst. Gebruik je fantasie en lak uit te losse pols, dan creëer je de meest bijzondere designs.

Metallic 

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: 3.1 Phillip Lim

Wat: Metallic nagellak is al jaren een hit, en dit voorjaar is geen uitzondering. Wij zijn groot fan van deze lichte, reflecterende combinatie van zilver en wit.

Gouden omlijsting

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: Rodarte

Wat: Glitters, maar dan op een volwassen manier. Begin met een goede transparante basecoat en gebruik een extra dun kwastje om een fijn lijntje goudkleurige nagellak langs de nagelrand te zetten.

Pop of color 

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: Jeremy Scott

Wat: Turquoise met fuchsia blijft een winnende combinatie. Om het perfecte rondje te zetten gebruik je geen nagellakkwastje, maar stempel je de kleur op je nagel met het gummetje aan de achterkant van een potlood.

Color blocking

The Chair nagellaktrends voor lente 2017

Waar: Opening Ceremony

Wat: Door één deel van de nagels ongelakt te houden, geef je een frisse draai aan de standaard color blocking nail art. Kies primaire kleuren voor een sterk effect.

Grafisch design

the-chair-nagellaktrends-lente-2017-chistian-siriano

Waar: Christian Siriano

Wat: Voor de nagellak liefhebber met een vaste hand en flink wat geduld. Een tikje jaren ’80 dankzij de combinatie van turquoise, zwart en wit, en vooral heel vrolijk.

French Rainbow

the-chair-nagellaktrends-lente-2017-creatures-of-comfort

Waar: Creatures of Comfort

Wat: Een kleurrijke uitvoering van de klassieke French manicure, en meteen een manier om zo ongeveer alle nagellaktrends van dit seizoen in één keer te dragen: felle kleuren, metallics, grafische vormen en negative space gaan samen op één nagel zonder dat de look overdreven of druk wordt. Dat is past kunst.

Beeld: ImaxTree, Sally Hansen

 

Categorieën