Anna van der Griend

Metallic wenkbrauwen zijn een trend: durf jij het aan?

16 augustus 2017

Een lastige maar o-zo-mooie beauty trend die wel eens heel groot zou kunnen worden dit najaar: metallic wenkbrauwen.

Soms zie je trends die heel lang bezig zijn met doorbreken, maar waar het grotere publiek toch wat huiverig tegenover blijft staan. Zo duurde het jaren voordat veel mensen hun standaard skinny jeans inruilden voor een wijdere spijkerbroek. Maar ook op beauty gebied komt dit vaak voor. Een goed voorbeeld hiervan zijn wenkbrauwen. De afgelopen decennia hebben we al veel verschillende wenkbrauwtrends zien langskomen, maar dat betrof vooral de vorm en dikte van de wenkbrauw. We hebben onze wenkbrauwen door de jaren heen dan ook flink gemarteld. Wie herinnert zich de nauwelijks aanwezige lijntjes uit de jaren ‘90 nog? De nieuwste trend in wording, metallic wenkbrauwen, is een stuk minder ingrijpend, maar lijken maar weinig mensen ervoor open te staan. Zonde, want het kan allemaal wel een stukje spannender en avontuurlijker.

Van catwalk naar winkelstraat

De metallic wenkbrauw viel al op tijdens de lente/zomer 2014 show van Dior. Maar net als bij rainbow brows, waren mensen niet direct overtuigd van de draagbaarheid in het ‘echte’ leven. Daar lijkt nu toch verandering in te komen; steeds meer cosmeticamerken, zowel high end als budget, nemen metallic wenkbrauwgels en -potloden op in hun collecties. Zo verraste H&M Beauty ons een jaar geleden al met limited edition metallic brow tints, en sindsdien volgen steeds meer merken. Zo kunnen we dit najaar metallic wenkbrauwgel verwachten in de make-upschappen van de drogisterij, maar ook Guerlain komt voor de feestdagen met een Gold Light Topcoat voor haar, wimpers en wenkbrauwen. Is dit een teken dat de trend nu toch echt doorbreekt?

Metallic wenkbrauwen: inspiratie

We zien vooral veel goud- en bronstinten, maar de echte beauty-avonturier kan natuurlijk eindeloos variëren met verschillende kleuren. Wij verzamelden alvast de mooiste voorbeelden ter inspiratie.

 

Tip: mocht je geen wenkbrauwgel in de kleur van jouw keuze kunnen vinden, dan kun je ook een vloeibare oogschaduw gebruiken, zoals de Lid Lingerie oogschaduws van NYX Cosmetics.

 

Beeld: Pinterest, Byrdie, Instagram @miaconnor, @sephoracollection

Categorieën