Anna van der Griend

Halo oogmake-up is de nieuwe smokey eye

23 augustus 2017

Waar vroeger de smokey eye de ultieme go to was voor een opvallende look, zien we nu een nieuwe trend steeds vaker langskomen op Instagram: halo oogmake-up.

De nieuwe smokey eye

Het is een look die je ongetwijfeld al eens langs hebt zien komen. Halo oogmake-up is namelijk waanzinnig populair op social media. Sterker nog, het is een uitdaging om een Beauty blogger of -vlogger te vinden die níet meedoet aan de trend. En wij begrijpen best waarom; deze techniek geeft je niet alleen het ultieme excuus om al je favoriete oogschaduws met elkaar te combineren, maar zorgt optisch ook nog eens voor grotere, rondere ogen.

En hoewel het effect vaak ronduit spectaculair is, hoeft het helemaal niet lastig te zijn om een halo eye te creëren. Sterker nog, afhankelijk van de tinten die je gebruikt kun je het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil.

Zelf een poging wagen? Dit zijn de belangrijkste tips voor de perfecte halo oogmake-up:

– Begin altijd met een oogschaduw primer. Je wilt tenslotte niet dat je zorgvuldig gecreëerde look binnen een paar uur totaal van je oogleden gegleden is. De Urban Decay Potion Primer is favoriet bij veel make-up liefhebbers, en dat is niet voor niets.

– Breng vervolgens een neutrale basiskleur aan in de arcadeboog. Denk bijvoorbeeld aan een perzik- of koraaltint. Dit zal het makkelijker maken om de rest van de kleuren straks goed te blenden.

–  Breng in het midden van het bewegend ooglid een oogschaduw in een lichte metallic kleur aan. Blend de randjes hiervan goed uit.

– Gebruik aan de binnenkant en buitenkant van het ooglid – helemaal tot aan de arcadeboog en de neusbrug – een donkere oogschaduw. Deze kan in dezelfde kleurfamilie liggen als de oogschaduw die je in het midden van het ooglid hebt aangebracht, maar het hoeft niet. Juist een contrasterende kleur van voor een coole color clash zorgen.

– Breng onder het oog, net onder je onderste wimperrand, dezelfde donkere oogschaduw aan. Eventueel kun je ook hier het halo effect inzetten door precies in het midden de lichte metallic oogschaduw te gebruiken.

– Zet je binnenste ooghoeken aan met de lichte oogschaduw als highlighter.

– Voor extra intensiteit zet je met een zwarte gel eyeliner een lijntje dicht op de wimperrand. 

That’s it! Ter inspiratie verzamelden we de mooiste voorbeelden van halo oogmake-up. Welke look is jouw favoriet?

 

Beeld: Pinterest, Instagram: @desiperkins, @xwiesx, @anneloesdebets, @celine_bernaerts, @sonjdradeluxe

Categorieën