Anna van der Griend

Groen doen: celebs kiezen voor groene oogschaduw

19 juli 2017

Als het op oogschaduw aankomt, kiezen we vaak voor natuurlijk. Roze, beige, bruin… alles wat omschreven zou kunnen worden als ‘nude’ is een veilige keuze. Toch kan het helemaal geen kwaad om af en toe uit je comfortzone te stappen en te kiezen voor een tint die net iets meer opvalt. Dat is dan ook precies waarom we zo blij zijn met deze nieuwe trend: groene oogschaduw.

Van emerald tot gifgroen

De afgelopen tijd zien we opvallend veel celebrity’s die voor groen gingen op de rode loper. Van emerald tot gifgroen en van een subtiel lijntje tot een volledig groene smokey eye; alles kan, alles mag, en wij willen het allemaal uitproberen.

Ook op Instagram is groene oogschaduw trending. En zoals we gewend zijn van social media MUA’s, gaan zij net nog een stapje verder met de kleur. Cut creases, negative space, glitter, neon en scherpe wings; van elke grote Instagram make-up trend zien we groene uitvoeringen langskomen.

Greenery

Dit is niet de eerste ‘groene’ beauty trend die zien dit jaar; deze lente bood de kleur zich al aan als opvallende haartrend. Wellicht niet geheel toevallig, want afgelopen winter riep Pantone de tint ‘Greenery’ uit tot kleur van het jaar 2017. De reden? In deze turbulente tijden hebben we allemaal baat bij wat meer verbondenheid met de natuur, aldus Pantone. Iets wat we niet alleen terugzien in interieur- en kledingtrends, maar dus ook op het gebied van beauty. Wij gokken zo dat het niet héél lang meer zal duren voordat we allemaal minstens één groene lipstick in onze stash hebben, Hé, als Rihanna het doet…

Groene oogschaduw: inspiratie

Tot die tijd focussen we nog even op onze ogen. Ga jij ook voor groen? Wij verzamelden de beste looks met groene oogschaduw ter inspiratie.

 

Beeld: Refinery29, Instagram @solvesundostudio, @thevalgarland, @patrickta, @hungvanngo, @katiejanehughes, @deepicam, @melieshere, @desiperkins, @apropomakeup, @fx.cat, @nikki_makeup

Categorieën