Anna van der Griend

BAFTAs 2017 beauty: de beste haar en make-up looks

13 februari 2017

Nog voordat het grote Oscars-geweld losbarst, worden ieder jaar in februari de BAFTAs uitgereikt: de British Academy of Film and Television Arts. En hoewel dat nét niet zo’n over de top spektakel is als de Amerikaanse variant, komen er toch meer dan genoeg internationale sterren naar Londen om de ceremonie bij te wonen en hun awards in ontvangst te nemen. En daar wordt natuurlijk flink voor uitgepakt. Uiteraard hoef je ons niet op ons woord te geloven, want we hebben we beelden. We zetten de beste BAFTAs 2017 beauty looks en trends voor je op een rijtje.

Super shine

Allereerst een korte recap van de meest opvallende haar- en make-up trends van de avond. We zagen veel gezond, super glanzend haar gestyled in een midden- of juist diepe zijscheiding. Ook de bob en de lob zijn nog steeds populair. Zo wist Noomi Rapace alle ogen op haar te richten dankzij haar opvallende jaren ‘20 coupe. Star Wars actrice Daisy Ridley bewees dat de slicked back hair trend, die we enorm veel zagen op de herfst/winter 2016 catwalks, het nog steeds heel goed doet op de rode loper.

Glowy en nude

Ook qua make-up sprongen er een aantal looks overduidelijk uit. We zagen vooral veel glowy looks bestaande uit een likje eyeliner, flink wat bronzer en highlighter en afgemaakt met een nude of rooskleurige lip. Deze natuurlijke make-up werd afgewisseld door looks met een sterke statement lip.

Meer dan genoeg beauty inspiratie voor het komende seizoen dus! Wat is jouw favoriete BAFTAs 2017 beauty look?

En niet alleen bij de BAFTAs, ook bij de Grammy Awards waren meer dan genoeg interessante haar- en beauty looks te bewonderen. Bekijk de hoogtepunten hier.

Beeld: Getty Images